Boost je boekingscijfers met deze 5 fototips!

Mooie foto’s van een hoge kwaliteit zijn van essentieel belang voor een goede verhuur van jouw accommodatie. Op basis van een eerste foto wordt door de website bezoeker al besloten om door te klikken, of om verder te kijken. Een complete set goede foto’s op de detailpagina van jouw accommodatie zorgt er daarna voor dat je de potentiële huurder echt overtuigt om bij jou te boeken.

In de zoektocht naar de perfecte plaatjes voor jouw verhuurpagina zijn er een aantal stappen die je kunnen helpen. Met de tips in deze blog weet je zeker dat jouw fotopresentatie helemaal goed is.

5 tips voor goede foto’s van jouw accommodatie:

  1. Maak foto’s van alle ruimtes
  2. Gebruik de juiste techniek voor jouw foto’s
  3. Huur een professionele fotograaf
  4. Haal het beste uit je telefoonfoto's
  5. Zet je foto’s in Travelbase

1. Maak foto’s van alle ruimtes

Het belangrijk om een compleet beeld te geven van alle ruimtes van de accommodatie die je verhuurt. Zorg ervoor dat je de woonkamer of keuken van je accommodatie extra aantrekkelijk maakt door gebruik van decoratieve elementen in je foto's zoals bloemen, kaarsen of een fles wijn. Zorg ervoor dat je bedden goed en strak zijn opgemaakt (In deze video zie je hoe).

Met de indeling van meubels en andere objecten kun je ervoor zorgen dat de ruimte groter en functioneler lijkt. Vergeet niet de tuin en het terras te fotograferen. Zet voor deze foto je tuinstel uit. Plaats de kussens en de parasol!

Zo zouden jouw foto's eruit kunnen zien. Van een ruime woonkamer tot aan de sauna. Zie je de vaas met bloemen op het keukenblok?

2. Gebruik de juiste techniek voor jouw foto’s

Fotografeer vanuit de hoeken van de ruimte die je wilt laten zien. Zorg dat er zoveel mogelijk ‘’vloer’’ te zien is op de foto. Hierdoor zorg je voor een ruimtelijk effect. Maak de foto’s zoveel mogelijk bij daglicht, bij voorkeur tussen 10.00 en 14.00 uur. Kies voor een dag dat het niet te zonnig of juist te grauw is buiten. Let op je eigen weerspiegeling in spiegels of deuren als je foto’s maakt. Kies er ook voor om bijzondere elementen uit jouw huis op de foto te zetten. Denk aan een bijzondere boom in de tuin, een mooi glas in lood raam, stijlvol deurbeslag of een fraaie regendouche. Daarmee onderscheid je je direct van andere aanbieders.

Meer weten over Travelbase?

Download vrijblijvend de informatiebrochure en lees over:

  • Voordelen voor jouw organisatie
  • Artikel: zonder data geen toekomst
  • Case: VVV Texel maakt 22.000 boekingen per jaar
Download gratis brochure
Cover Travelbase brochure

3. Huur een professionele fotograaf

Foto’s maken is een vak. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om foto’s met jouw Smartphone of digitale camera te maken. Maar vergeet niet; ervaring, vakkennis, de beste camera, verschillende lenzen, belichting en opname hoek zijn voorwaarde voor een goed resultaat.  Overweeg het inhuren van een professionele fotograaf. De investering zul je snel terugverdienen met een veel hogere conversie op jouw presentatie. Zorg ook voor actuele foto’s. Pas je foto’s aan op het moment je de inrichting verandert. Gasten zien graag vooraf waar ze terecht komen!

Voorbeelden van foto's gemaakt door een professionele fotograaf.

4. Haal het beste uit je telefoon foto's

Wil je het beste uit je accommodatie foto's halen, maar heb je nog geen tijd of budget om een professionele fotograaf in te huren? Dan kun je met een telefoon zoals een iPhone tóch nog een goede indruk maken, als je weet hoe.

Begin met het instellen van je telefoon om in RAW-formaat te fotograferen, dit geeft je de beste foto kwaliteit en biedt meer flexibiliteit bij het bewerken achteraf. Zorg ervoor dat je de foto's op ooghoogte maakt, zo krijg je een meer natuurlijke uitstraling. Vergeet niet om je foto's na te bewerken. Veel telefoons hebben automatische verbeter- of 'enhance'-functies. Als dat niet het geval is, kun je altijd handmatig de helderheid en het contrast aanpassen. Maar net als bij het gebruik van zout en peper, gebruik het niet te veel!"

5. Zet je foto's in Travelbase

In de partnerapplicatie van Travelbase kun je jouw (verbeterde) foto’s direct plaatsen. Voeg tot maximaal 30 foto’s toe van de verschillende ruimtes van jouw accommodatie. Je kunt de foto’s in de juiste volgorde slepen en voorzien van het juiste onderschrift. Detailfoto’s mogen liggend of staand zijn. Standaard 4:3 (liggende) foto’s komen het beste tot zijn recht. De verhouding tussen breedte en hoogte van de foto’s mag niet groter zijn dan 1:2. We raden als resolutie 1600x1200/1200x1600 of hoger aan. Travelbase accepteert foto’s met een minimale resolutie van 800x600 of 600x800 pixels. Succes met het optimaliseren van jouw presentatie in Travelbase.

Deel deze post